wrapper

ULTIMELE ȘTIRI:

Un grup de persoane cu vîrsta între 25 și 35 de ani, domiciliate în raionul Ialoveni, este suspectat de oamenii legii de trafic de persoane. Unul dintre suspecți este reținut de poliție pentru 30 de zile. S-a stabilit că, timp de doi ani, membrii grupului  au racolat și exploatat, prin obligare la cerșetorie, patru persoane de 25-30 de ani din raionul Ialoveni.

Suspecții, pentru a ascunde activitatea criminală, acționau sub pretextul desfășurării unei activități de binefacere și voluntariat, utilizând diferite slogane:„Dăruiește Viață”, Dăruiește viitor”. Acestea erau inscripționate pe maiourile care erau îmbrăcate în timpul cerșitului și pe cutiile din plastic pentru colectarea mijloacelor bănești.

Victimele stăteau în fiecare zi la diferite intersecții din municipiul Chișinău, ca să cerșească bani pentru copiii care suferă de diferite boli. Timp de o zi,  aceștia acumulau circa 600 de lei. La sfârșitul zilei, banii erau strânși de stăpâni şi folosiți  în scopuri personale. Victimele primeau câte o sută de lei.

La 2 februarie, forțele de ordine au desfășurat percheziții la domiciliul suspecților, unde a fost ridicată ștampila organizației sub paravanul căreia figuranții își desfășurau activitatea criminală, dar şi actele de constituire a acesteia, lădițe destinate colectării mijloacelor bănești și alte probe ce dovedesc vinovăția acestora.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Polițiștii întreprind măsuri operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

 

Sursa: www.moldova.org.

Last modified on Thursday, 11 February 2016

Leave a comment