wrapper

ULTIMELE ȘTIRI:

În orașul Ialoveni activează ilegal aproximativ 30 agenți economici, prejudiciiind bugetul orașului cu aproximativ 150 000 lei anual. Cu toate că de mai multe ori s-au efectuat demersuri către poliția economică și către inspectoratul fiscal, nimeni nu a fost sancționat. 

Avînd în vedere că în ultima vreme se plîng din ce în ce mai mulți agenți economici de conducerea primăriei, Ialoveni.info a efectuat o investigație cu privire la agenții economici din or. Ialoveni, care sunt problemele acestora și de ce s-a încercat încă de la venirea lui Armașu la cîrma primăriei, creșterea taxelor și înăsprirea condițiilor pentru eliberarea autorizațiilor de funcționare. Principala problemă identificată a fost faptul că mulți agenți economici prestează ilegal serviciile contra cost. Mai mult, s-a constatat cu stupoare că mulți dintre cei care refuză să achite taxele prevăzute de legislația în vigoare a Republicii Moldova, stau ascunși... sub acoperișul primăriei orașului și beneficiază de protecția nemijlocită a domnului primar.

În or. Ialoveni, sunt cel puțin 30 de agenți economici care prestează serviciile ori fără să existe ca entitate juridică, ori fără să aibă autorizație, ori fără să achite taxele la stat ca orice agent economic responsabil, ori toate împreună. Șocant este faptul că dintre aceștia, cel puțin 1/3 sunt consilieri orășenești, angajați ai primăriei sau susținători aprigi ai domnului Armașu în campanie electorală. În continuare vom încerca să vii prezentăm pe 2- cei mai cunocuți dintre „prietenii” de elită ai domnului Armașu.

Probabil nu este șofer ialovenean care să nu fi fost niciodată cu automobilul său la o diagnostică auto la domnul Poltavcenco Veaceslav. Acesta prestează servicii auto de minimum 20 de ani fără să achite în acest răstimp măcar un leu în bugetul orașului. Veaceslav Poltavcenco este, ATENȚIE!, consilier orășenesc în consiliul orașului Ialoveni din partea PLDM, iar recent a fost unul dintre susținătorii unui proiect de decizie prin care se viza creșterea taxelor pentru eliberarea autorizațiilor agenților economici din mai multe domenii. Proiectul a fost propus de Sergiu Armașu, primarul orașului, care a considerat de cuviință că ar fi mai ușor să crești taxele pentru agenții economici responsabili care achită taxele la zi, decît să lupți cu cei care nu le achită.

 

Un alt „băiet de treabă”, rudă cu Armașu este domnul Crudu Ion, consilier orășenesc de la PPEM. Acesta ar avea în proprietate o fabrică de mobilă la domiciliu și ar presta servicii fără să aibă entitate juridică și fără să dețină o autorizație de funcționare.

 

Ialoveni.info a identificat 16 dintre acești agenți economici, care se eschivează de la a plăti taxele prevăzute de legislație. De asemenea, mizăm pe autosesizarea organelor de resort în vederea identificării celorlalți agenți economici și atragerea acestora la răspundere. Acest fenomen trebuie eliminat, astfel ca în viitorul apropiat să se poată micșora taxele pentru agenții economici responsabili. Mai jos puteți vedea lista cu agenții economici care activează ilegal pe teritoriul orașului.

Last modified on Wednesday, 10 February 2016

Leave a comment