wrapper

ULTIMELE ȘTIRI:

Soarta orăşelului de corturi din Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi decisă în instanţa din Ialoveni, unde locuieşte unul dintre reprezentanţii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”.

Este hotărârea Judecătoriei Centru din capitală, luată ca urmare a faptului că Primăria nu-i mai pretinde lui Andrei Năstase să compară în calitate de pârât.„Am renunțat la faptul că Andrei Năstase să mai apară în calitate de pârât, fiindcă nu poate fi considerat ca lider al Platformei Civice «Demnitate și Adevăr», pentru că această platformă nu este înregistrată și dumnealui nu a semnat niciun document în numele acestei platforme. Totodată, nu vrem să mai tergiversăm acest litigiu. Noi suntem pregătiți să mergem în orice instanță. Mă refer la faptul că în calitate de pârât a rămas doar Liviu Vovc care are domiciliul în orașul Ialoveni și care a semnat pentru toate cererile în numele Platformei”, a declarat Bogdan Valeriu, reprezentantul Primăriei Chişinău.

Avocatul lui Liviu Vovc a adăugat că este o decizie corectă a instanței, pentru că doar clientul său a semnat pentru manifestațiile Platformei „DA. 

De precizat că Ministerul Apărării intenționează să organizeze în PMAN, la 27 august, o paradă militară. Liviu Vovc a declarat data trecută în instanţă că până acum au avut loc mai multe manifestații în piață și, de fiecare dată, s-a ajuns la un numitor comun, astfel încât și manifestațiile să aibă loc, și Platforma să-și continue protestul.

Amintim că orășelul de corturi din PMAN a fost instalat pe 6 septembrie 2015, în urma unui protest organizat de Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”. Protestatarii au declarat atunci că nu vor pleca din PMAN până când autoritățile nu le vor îndeplini toate cerințele.

Sursa: deschide.md.

Leave a comment