wrapper

ULTIMELE ȘTIRI:

La 27.01.2016, primarul de Ialoveni Sergiu Armașu a mulțumit consilierilor pentru atitudine constructivă la ședinta consiliului orășănesc Ialoveni și părea că s-au dat uitării supărările din campania electorală, doar că doar peste 3 săptămîni, primarul a pornit o nouă confruntare.

Prin cererea din 19 februarie 2016, Primarul Sergiu Armasu a solicitat Judecatoriei Ialoveni anularea deciziilor votate în ședința consiliului orășenesc din 22 decembrie 2015, printre care:

 - anularea deciziei privind Adoptarea Bugetului or. Ialoveni pentru anul 2016  în I lectură și

 - excluderea din lista terenurilor pasibile privatuizării si scoaterea lor de la licitatie. 

Motivația indicată Instanței de Judecată se referă nu la legalitatea deciziilor, ci la procedura de convocare a ședinței consiliului orășenesc Ialoveni. Cancelaria de Stat este organul care supraveghează legalitatea deciziilor adoptate de Consiliul orășenesc Ialoveni, (unde lucrează soția primarului ca șef de direcție) și nu a avut nici un fel de obiecții, nici nu a atacat în Judecată deciziile consiliului din 22.12.2015.Dar, să lăsăm  Judecătorul să se expună. Care sunt motivele adevărate care l-au împins pe Armașu la acest pas? 

Bănuim că pe dl. Armașu nu îl deranjază procedura convocării ședinței consiliului orășenesc Ialoveni din 22. 12. 2016, ci mai degraba deciziile adoptate, mai precis una din ele. 

Deși în campania electorală, actualul primar de Ialoveni Sergiu Armasu, se jura că în postura de primar nu va vinde nici un m² de teren, odată ajuns primar se pare că a uitat de promisiunile sale.

Chiar din primele luni de activitate în calitate de primar, figurînd ca președinte a comisiei de licitație, a scos la licitație circa 25 de terenuri. Se vede că ceva nu a mers ca la carte și la licitație, cu încălcarea procedurii, fără decizia comisiei de licitație, total netransparent, edilul a scos la licitație doar 15 terenuri, restul 10 fiind temporar excluse. Deși public declară că interesul principal este bunăstarea orașului Ialoveni, pe actualul primar de Ialoveni nu îl interesează nici colapsul care poate surveni dacă vor fi anulate deciziile cu privire la Bugetul orașului Ialoveni pentru anul 2016, nu îl interesează că profesorii, educatorii, grădinițele, iluminarea stradală  ș.a. pot rămîne fără finanțare. Nu asta are importanță pentru Armașu.

Suntem siguri că pe Armașu l-a împins la acest pas mîndria și aroganța dînsului, iar faptul că Consiliul orășenesc Ialoveni, s-a întrunit la 22.12.2015 fără voia acestuia, nu-i permite să  doarmă liniștit. Putem doar bănui, fără a afirma, că încă un imbold, care l-ar fi determinat pe Armașu sa se adreseze Judecătoriei Ialoveni este setea de terenuri sau „otkaturi”, pentru că în caz de cîștig la Judecată, va putea din nou să scoată la licitație și să vîndă cum dorește terenurile care au mai rămas în Ialoveni.

Evident este una – Armașu a primit demersul de convocare a ședinței din 22.12.2015 cu 8 zile înainte, (actul confirmativ putînd fi văzut mai jos).

În demers, punctul 8 era cu privire la anularea licitării terenurilor și, evident, aceasta a fost adevăratul motiv de a zădărnici desfășurarea consiliului, iar restu, e lirică și povești pentru copii.

PS: Evident că Sergiu Armașu imediat după apariția acestui articol, v-a afirma că el încă pe 22.12.2015 a preîntîmpinat consiliul despre aceasta, ba chiar reprezentantul Cancelariei de Stat, adus de el, (care este subalternul soției lui), a preîntîmpinat despre posibilele pericole - Lirică și tertipuri.

La fel, Sergiu Armaşu va înainta afirmaţii pecum că foştii primari şi consilii orăşeneşti au vîndut terenuri, că situaţia financiară e grea şi că de la bugetul de stat nu sunt bani pentru dezvoltarea oraşului Ialoveni. Totul e corect, doar că Sergiu Armaşu, spre deosebire de predecesorii săi, a cîştigat alegerile de primar hrănind Ialovenenii cu promisiuni că nu va vinde nici un m/2 de pămînt, că nu are nevoie de bani de la buget, iar dezvoltarea oraşului o va face din granturi şi proiecte internaţionale, iar ambasadorii stau la uşă în rind cu proiecte investiţionale de milioane. 

Unui bărbat adevărat îi sta bine dacă se ţine de cuvînt.

 

 

 Autor: Vlad Poparcea.

Last modified on Monday, 11 April 2016

Leave a comment