wrapper

ULTIMELE ȘTIRI:

În adresa redacției ialoveni.info au parvenit cîteva copii de pe un răspuns oferit de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, din care rezultă că orașul Ialoveni ar fi pierdut anul trecut 1 700 000 de lei destinați reparaței drumurilor cu titlul de „Alocații pentru întreținerea căilor de acces la instituțiile de menire socio-culturală din intravilanul or. Ialoveni, aflate la balanța autorităților publice locale”.

Astfel, conform anexei nr. 2 la Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pe anul 2015, aprobat prin H. G. nr. 235 din 06. 05. 2015, la solicitarea ex primarului Caracuian Gheorghe, orașului Ialoveni i-au fost repartizați 1700 000 lei pentru lucrări de reparație a drumurilor.

Cele 1 700 000 de lei nu ar fi fost alocate din motiv că nu ar fi fost efectuate lucrările și respectiv, nu au fost prezentate procesele verbale de recepție finală care ar fi atestat volumul și calitatea lucrărilor executate,nefiind astfel respectat Regulamentul cu privire la modul de finanțare a cheltuielilor fondului rutier pentru întreținerea căilor de acces la instituțiile de menire socio-culturală din intravilanul or. Ialoveni, aflate la balanța autorităților publice locale, aprobat de Ministerul Finanțelor și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Fiind contactat telefonic, domnul Armașu a declarat pentru ialoveni.info că: „nu a fost retribuit nici un bănuț, am avut întîlnire cu.. ridicați întîlnirea cu domnul Chirinciuc la Ialoveni și o să vedeți ce a declarat dumnealui, acolo au fost toți primarii, este proces verbal, este stenograma, eu m-am cerut la audiență, ridicați și o să vedeți, nu au dat nici un bănuț pentru Ialoveni”.

L-am contactat telefonic și pe Gheorghe Caracuian- fostul primar de Ialoveni, care a declarat cu privire la acest subiect:

„Nu sunt împotriva domnului Armașu, dar de cînd a venit la primărie s-a ținut numai de demis specialiștii care erau la primărie, noi am pornit foarte multe proiecte printre care:

- am depus un proiect la Fondul de Eficiență Energetică în valoare de 4, 5 mln lei- iluminare stradală pe străzile centrale cu becuri tip LED, care așteaptă finanțare;

-un alt proiect Fondul de Eficiență Energetică în vederea termoizolării Grădiniței nr. 1 în valoare de 2,7 mln de lei, a cărui finanțare a fost aprobată și trebuie să înceapă lucrările;

-un proiect la Fondul Ecologic în vederea dotării cu canalizare a regiunii Albeni, Bozu, Hutuleuca, ATB în valoare de  19, 5 mln lei;

- un proiect la USAID care viza procurarea a 1600 de tomberoane pentru a fi oferite gratuit locuitorului or. Ialoveni și o mie de la Fondul Ecologic, în total 2600 tomberoane a primit orășelul Ialoveni;

- un proiect am depus la Fondul Ecologic în vederea construirii a trei stanții de pompare a pelor menajere;

-un proiect de canalizare a apelor fluviale la cerc;

- plus că noi am depus tot efortul și toată documentația ca să luăm cele 161 ha de pămînt de la orășelul Codru și să le aducem înapoi Ialoveniului, iar acum procedura este aproape finisată cu ajutorul domnului președinte a parlamentului, domnului Andrian Candu, proiectul a fost deja votat în prima lectură și în curînd pămînturile se vor întoarce la ialoveneni, pentru locuri de casă și grădini”;

Acesta a declarat de asemenea că speră ca domnul Armașu să se apuce de lucru și ca locuitorii orașului să nu aibă de pierdut din cauza răfuielilor politice a domnului Armașu. 

- „Îi doresc domnului Armașu succese și ajutor de la Dumnezeu să ducă la capăt măcar proiectele pe care le-am început eu...”.

Last modified on Monday, 29 February 2016

Leave a comment